Pitabröd med skinkröra
Det här behövs:
4 portioner
200g rökt tärnad skinka
3 dl kokt tärnad potatis
1/2 hackad rödlök
2 msk bostongurka
2 msk hackad basilika
1-2 dl crème fraiche (Beroende på vilken konsistens man vill ha på röran)
Salt och peppar
Gör såhär
1. Koka potatisen och låt den kallna.
2. Tärna potatisen och den rökta skinkan. Hacka basilikan och rödlöken.
3. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4. Fyll pitabrödet med härliga färska grönsaker och skinkröran.
Pitabröd med lax- och räkröra
Det här behövs:
4 portioner
200g rökt lax
300g räkor med skal
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
Ett knippe dill (I röran och som dekoration)
Citron (Ev i röran och som dekoration)
Gör såhär:
- Skala räkorna och dela dem i två delar. Spara gärna några räkor hela och använd dem till garnering.
- Skär laxen i mindre bitar och lägg den tillsammans med räkorna i en skål.
- Blanda i resten av ingredienserna, klipp över dillen och smaka av med salt och peppar. Om man vill ha en syrligare smak kan man pressa i lite citronsaft i röra. Spara gärna några dillkvistar och använd som dekoration.
Röran måste ätas direkt annars blir den lös och rinnig.
Skinkröran till vänster i bilden och räk- och laxröran till höger |
Pitabröd med räk- och laxröra |
Pitabröd med skinkröra |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar